Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Lezing over de Drentse boerderij m.m.v. The Scandals

21-03-2019, 19:30-22:30

Foto Ineke Hollander

Stichting Aold Daol’n organiseert weer een bijzondere voorjaarsactiviteit. Kunsthistorica Ineke den Hollander uit Zwinderen vertelt met kennis en passie over de evolutie van de Drentse boerderij vanaf de 15e eeuw. Veel boerderijen hebben hun oorspronkelijke functie verloren omdat er veel onderdelen zijn gesloopt te gunste van het wonen. Maar anderzijds blijft door interne verbouwingen van de boerderijen het aanzicht van dorpen voor een groot deel bepalend. Het geheel wordt ondersteund door een presentatie met prachtige foto’s.

Ineke is momenteel bezig met onderzoek van boerderijen in Dalen en Oosterhesselen in de 18e eeuw. Met name het interieur heeft haar grote belangstelling waarbij ze boedelinventarissen uit de archieven bestudeert. Waar zijn tegenwoordig nog boerderijen met originele bedsteden te vinden?

De muzikale omlijsting van deze avond zal worden verzorgd door twee leden van de voormalige rock & roll band “The Scandals” die furore maakten in de 60er en 70er jaren. Henk Vleems en Roel Luchies presenteren Drentstalige nummers van hun nieuwste cd en maken ook een uitstapje naar het Nederlands of Engels.

The Scandals

Ieder is van harte welkom!
Vrienden-donateurs van Aold Daol’n hebben gratis toegang, andere belangstellenden betalen € 3,00 entree.

 

Bron: De Lelie van Dalen

Gegevens

Datum:
21-03-2019
Tijd:
19:30-22:30
Agenda Categorieën:
, ,

Locatie

’t Oelnbret
Hoofdstraat 36
Dalen, 7751GC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie