Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Lezing ‘Biologisch evenwicht in vijvers’ Groei en Bloei

08-04-2024, 19:30-22:00

Groei & Bloei organiseert op 8 april 2024 een lezing over het biologisch evenwicht in vijvers. Inleider is A. van der Meer.

Beginnen met een vijver?

Het besluit om een vijver te nemen is niet iets wat u overhaast moet doen. Voordat u begint te graven is het belangrijk dat u zich eerst goed informeert. Het is belangrijk dat u een keuze maakt in wat voor soort vijver u wilt. Gaat u voor een vijver waarin planten de hoofdrol spelen of voor een vijver met veel en grote vissen? Of wilt u graag zwemmen in de vijver?

Natuurlijk evenwicht

Bij een natuurlijke vijver, met daarin de hoofdrol planten, zult u vaak horen `Het beste advies is de vijver met rust te laten´. Dit vinden wij ook het beste advies. Een natuurvijver die in evenwicht is, is vaak minder werk dan het onderhouden van een gazon. De uitdaging zit in het goed beginnen met een vijver en daarvoor moet u zich eerst zo goed mogelijk laten adviseren.

Een vijver maakt de tuin compleet

Een vijver maakt de tuin completer. In de betere tuinen is er altijd wel iets van water te vinden. Water trekt veel verschillende dieren aan. Niet alleen uw huiskat of hond maar ook libellen, kikkers en vogels. Als u geluk heeft misschien een hele bijzondere zoals de ijsvogel.

Praktisch

Locatie: Boerhoorn in Dalerveen – aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Entree leden: gratis. Niet-leden betalen € 3,-

Gegevens

Datum:
08-04-2024
Tijd:
19:30-22:00