Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Kliederkerk in De Weme

12-02-2023, 10:00-12:00

Foto Verenigingsgebouw De Weme Dorpskerk Dalen
Op 12 februari is er voor kinderen en jeugd van 4 tot en met 16 jaar Kliederkerk: een verhaal, knutselen, samen zijn en spelletjes spelen.

Over de Kliederkerk

Kliederkerk brengt energie en gesprekken op gang. Alleen de naam kliederkerk levert al regelmatig vragen op. Kliederen en kerk, kan dat wel samen? De naam is een vrije vertaling van het Engelse Messy Church. De naam bekt natuurlijk leuk en geeft aan dat het een creatieve boel is waar kinderen zich thuisvoelen. Toch is de naam daar niet alleen voor gekozen. Kliederkerk wil zeggen: midden in  de chaos, in het geklieder van het dagelijks bestaan is God aanwezig. Vanuit die chaos wil Hij iets moois creëren. Met al ons geklieder mogen we toch kerk-zijn, elkaar ontmoeten in Christus’ naam. Er klinkt iets van onze gebrokenheid en van God door in de naam. En past dat júist niet bij kerk-zijn? Al onze menselijke liturgie, hoe prachtig en doordacht ook, is immers incompleet. Toch wil Christus daarin aanwezig zijn en Zijn Geest laten waaien. Eigenlijk, zo zou je kunnen stellen, is elke kerk een kliederkerk.

Praktisch`

Waar: de Weme, Hoofdstraat 24 Wanneer: zondag 12 februari Hoe laat: 10.00 tot 12.00 uur Voor wie: kinderen en jeugd van 4 tot en met 16 jaar Voor meer informatie kunt u bellen met Jeannet den Braanker  tel: 0524-551251 Of u kunt mailen naar: zondagsschool@dorpskerkdalen.nl  Je kunt de flyer hieronder downloaden: Flyer Kliederkerk Dalen

Gegevens

Datum:
12-02-2023
Tijd:
10:00-12:00

Locatie

De Weme
Hoofdstraat 24
Dalen, 7751 GC
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie