Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

‘In de vezels’ Lichtkunstroute

03-03-2022, 18:00-06-03-2022, 23:30

Foto lichtkuntsroute met blauwe lamp

Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe

Kunstinstallaties van 3 t/m 6 maart 2022 op zeven locaties

De komst van glasvezel in de dorpen van de gemeente Coevorden is het resultaat van een enorm bevlogen bewonersinitiatief: Glasvezel Zuidenveld. Glasvezelinternet verbindt de inwoners van de dorpen niet alleen op een nieuwe manier met elkaar, maar ook met de rest van de wereld. Omdat Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe is, vieren we de komst van het glasvezelnetwerk op een kunstzinnige manier. Lichtkunst symboliseert de verbinding en kracht van het licht dat door de vezels schiet.

De lichtkunstinstallaties worden verzorgd door Stichting Media Art Friesland en het bijbehorende LUNA Collective. De lichtkunstenaars hebben zich laten inspireren door de dorpen en landschappen van onze gemeente. De kunstwerken zeggen daardoor iets over de eigenheid van het gebied. Die eigenheid zit ook bij de bewoners ‘in de vezels’; het zijn woonplaatsen om trots op te zijn.

Stichting Glasvezel Zuidenveld werkte met zeven aanleggebieden. In elk van deze gebieden komt één lichtkunstwerk. Bezoek het kunstwerk in uw eigen gebied of verken er meerdere per fiets of auto. Het gaat erom dat in al die zeven gebieden tegelijkertijd een lichtkunstwerk staat te stralen, zo zijn we verbonden met elkaar. De lichtkunstwerken zullen te zien zijn van donderdag 3 t/m zondag 6 maart 2022. Ze gaan aan zodra het donker is. Gratis te bezoeken.

Coevorden Culturele Gemeente zoekt nog vrijwilligers om deze vier avonden te helpen! Wilt u dit kunstproject van achter de schermen meemaken? Meld je aan via culturelegemeente@coevorden.nl.

Locaties

De installaties van ‘In de vezels’ zijn te vinden op zeven locaties.

Oosterhesselen – Hervormde kerk (Geserweg 2)

Animatie van Anne Fie Salverda. Deze levensgrote projectie is geïnspireerd op de legendes over de kloof tussen de toren en het kerkgebouw.

Steenwijksmoer – Plein voor Sint-Franciscuskerk (Kerkweg 1)

‘Bilderwald/Beeldenbos’ met Augmented Reality-kunst van  Gejan Stol, Raymond van Es en Sina Barkmann. Gebruik een tablet of smartphone bij deze houten sokkels en er komt een digitale 3D-wereld tot leven.

Dalerveen – Weiland (tegenover Hoofdstraat 120)

‘Lichthengels’ van Koos de Vries. Deze lichtgevende hengels met heldere dobbers wiegen in de wind. Zijn het natuurlijke vormen of doen ze je denken aan machines in het veld?

Dalen – Plein voor de Dorpskerk (Hoofdstraat 25)

‘The Sonic Embassy’ van LUNA Collective. In het horeca-hart van Dalen staat deze bijzondere gedekte eettafel. Til de deksels op om contact te maken met de hele wereld!

Sleen – Car Wash (Meulenakker 2)

Installatie van Hassan Sheidaei. Deze projectie met bungelende megafoons laat je een wijds landschap met schapen heel anders beleven. Je mag de megafoons laten slingeren!

Schoonoord – De Brug over het Oranjekanaal (N376)

‘Private Moon’ van Leonid Tishkov. In het kanaal drijft deze poëtische verbeelding van een man die vriendschap sloot met de maan. Een sprookje op zich!

Zweeloo – De Brink (kruispunt Klooster en Marktstraat)

‘Lichtcirkels’ van Koos de Vries. Deze lichtgevende lichtringen zijn in een recht patroon in de bomen geplaatst. De subtiele vormen overheersen de natuurlijke schoonheid niet.

Zie voor meer informatie over ‘In de vezels’ de website Cultureel Coevorden-Lichtkunstroute Glasvezel

Flyer

Coevorden Culturele gemeente heeft ook een flyer uitgebracht.

Die kun je downloaden via de link hieronder.

Gegevens

Begin:
03-03-2022, 18:00
Einde:
06-03-2022, 23:30