Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Hulp QR-code coronacheck

01-10-2021, 09:30-11:00

Computerclub Dalen helpt ook deze vrijdag weer bij het plaatsen van de QR-code voor de coronacheck op je telefoon of op papier. Er is vrijdagmorgen 1 oktober een inloop in de kluis achter de Aolle Bakkerij aan de Hoofdstraat. Je kunt er terecht vanaf 9.30 uur.

De maatregelen en de QR-code

Deze week gingen de nieuwe coronamaatregelen in. Er is weer heel veel meer mogelijk, gelukkig, nu verreweg de meeste mensen in Nederland zijn gevaccineerd. 1,5 meter is niet meer nodig en maximale bezoekersaantallen binnen en buiten vervallen. Ook mag je weer blijven staan in het café of kantine.

Helemaal nieuw is de coronacheck met de QR-code. Die QR-code heb je nodig als je naar binnen gaat in de horeca of de sportkantine. Ook in de theaters en bioscopen en bij evenementen, festivals en professionele sportwedstrijden is een QR-code nodig. De bibliotheek en kleinschalige activiteiten in dorpshuizen vallen buiten de regel.

QR-code: hoe doe je dat?

Je hebt dus voor heel veel gelegenheden de QR-code nodig op je telefoon of op papier. Je krijgt de QR-code als je volledig bent gevaccineerd of als je kortgeleden een test hebt gedaan en geen corona hebt.

Alle informatie over het plaatsen van de QR-code op je telefoon of het downloaden van een formulier vind je op de website Coronacheck van de overheid.

Kom je er niet goed uit, ga dan vrijdagmorgen naar de Computerclub. Zij kunnen je helpen.

De QR-code op je telefoon. Een papieren bewijs vragen kan ook!

Gegevens

Datum:
01-10-2021
Tijd:
09:30-11:00
Agenda Categorie: