Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Het Nieuwe Fietsen VVN

21-09-2021, 13:30-16:00

Foto oudere fietsers
Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (60+) van de gemeente Coevorden de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ op dinsdag 21 september in de Spinde in Dalen.

Het fietsen verandert

Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen.

Geen cursus wel vragen en tips

`Het Nieuwe Fietsen` is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals:
  • Hoe ga ik om met anderen op het fietspad?
  • Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad?
  • Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen?
  • Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike?
De koffie met wat lekkers staat klaar en deelname is gratis. De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Coevorden. ‘Het Nieuwe Fietsen’ vindt plaats tijdens Sport- en Beweegweek op dinsdag 21 september a.s. van 13.30 – 16.00 uur in De Spinde.

Aanmelden

Inwoners uit de gemeente Coevorden die geïnteresseerd zijn in de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden door te bellen naar 0512 370 485 of een e- mail te sturen naar steunpuntnoord@vvn.nl o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen Coevorden. Vermeld in de e-mail, je naam, geboortejaar en telefoonnummer. Neem gerust je buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld.

Gegevens

Datum:
21-09-2021
Tijd:
13:30-16:00
Agenda Categorieën:
, ,

Locatie

De Spinde
Wettringerlaan 1
Dalen, 7751 GV
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie