Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Groei & Bloei: ‘Vaste planten in de praktijk’ door Cor Bras

04-03-2024, 19:30-22:00

Groei & Bloei organiseert op 4 maart 2024 de lezing: ‘Vaste planten in de praktijk’. Inleider is Cor Bras. De lezing is in de Boerhoorn in Dalerveen en is voor iedereen toegankelijk.

Vaste planten in je tuin

Cor Bras is kweker van vaste planten, voorheen kwekerij Ploeger. Het werken in de tuin is het mooist als de planten zelf zorgen voor een mooie gesloten tuin, makkelijk bloeien, geen onkruid en geen ziektes. Dit alles natuurlijk zonder gif. Dit is mogelijk als we de planten op de goede plek zetten (hun natuurlijke standplaats) en als we ook rekening houden met de functie van de planten. Als we dit allemaal goed voor elkaar hebben hoeven we bijna niks te doen in de tuin.

Standplaats

Tijdens de lezing gaat het over de standplaats. Waar staat de plant van nature en hoe moeten we dit vertalen naar de tuin. Is het (zon)licht alleen van belang of is de grond belangrijker. Dit gebeurt aan de hand van voorbeelden en met een tekening. Aan bod komen kreten als bosplanten, bosrandplanten, planten voor open ruimte en oeverplanten of wadiplanten en rotsplanten. De planten worden ingedeeld in hoofdgroepen: vaste planten en kortlevende vaste planten. Wat zijn de verschillen en waarom moeten we ze beide in de tuin hebben? Ook kijken we naar de planten die tegenwoordig ‘duurzame’ planten worden genoemd.

Praktisch

Datum 4 maart 2024 Locatie: Boerhoorn in Dalerveen – aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Entree leden: gratis. Niet-leden betalen € 3,-

Gegevens

Datum:
04-03-2024
Tijd:
19:30-22:00