Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Fietsclub ‘Doortrappen in Drenthe’

01-09-2023, 13:00-17:00

foto van een rij fietsen

In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere senioren fietsliefhebbers. Klinkt dat voor jou als de perfecte combinatie? Dan is een fietsclub misschien wel iets voor jou. De komende tijd zet de Fietsersbond in Drenthe fietsclubs op. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan een fietsclub in de gemeente Coevorden?
De fietsclub begint op 1 september om 13.00. Startlocatie: MFC de Spinde, Dalen. Aanmelden en/of informatie via doortrappen@fietsersbond.nl.

Met een fietsclub fiets je geregeld een mooie uitgezette route tussen de tien en veertig kilometer. Onderweg is er onder andere aandacht voor fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Ook komt er iedere maand een gastspreker langs, bijvoorbeeld een fietsenmaker, of een fysiotherapeut die tips geeft om vallen te voorkomen.

Doortrappen in Drenthe

De fietsclubs zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Het programma wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie in Drenthe op deze link www.doortrappendrenthe.nl. of op de landelijke pagina via deze link https://www.doortrappen.nl/home/default.aspx

Gegevens

Datum:
01-09-2023
Tijd:
13:00-17:00