Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Doorkomst Dalen fakkeloptocht Nationale Sportweek

19-09-2020, 11:30-12:30

In het kader van de Nationale Sportweek passeert de fakkeloptocht op 19 september rond 12 uur Dalen. De doorkomst is langs de Selkersgoorn.

Nationale sportweek Drenthe

Emmen één van de drie steden die de NOC*NSF Nationale Sportweek mag hosten. Van 18 tot en met 27 september staat de gehele stad in het teken van sport en bewegen. Drenthe beweegt zorgt met het lopend vuur wederom voor een Drents tintje aan de Sportweek. Zeker nu, in de coronacrisis, is het belang van sport en bewegen voor iedereen bewezen. De fakkel zal dan ook door veel verschillende mensen door de provincie worden gedragen; iedereen doet mee.

In 10 dagen worden de 12 gemeenten aangedaan. Vrijdag avond tijdens de officiële opening in Emmen wordt het vuur ontstoken waarna deze op weg zal gaan naar Coevorden. In etappes van 5 a 6 kilometer wordt de fakkel achtereenvolgens door Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Midden-Drenthe, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn gedragen. Om op zondag weer terug te keren in Emmen.

Bij de opening op vrijdag 18 september in Emmen wordt het vuur ontstoken, waarna de fakkel op weg gaat naar Coevorden. In etappes van 5 a 6 kilometer wordt de fakkel achtereenvolgens door Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Midden-Drenthe, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn gedragen. Zondag 27 september is Emmen het eindpunt.

Gegevens

Datum:
19-09-2020
Tijd:
11:30-12:30

Locatie

Selkersgoorn
Maandehof 11
Dalen, 7751 CZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0900 0591
Bekijk de site van Locatie