Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

De opgeruimde ruilbeurs

22-03-2021, 08:00-26-03-2021, 17:00

Flyer nationale opruimweek

De week van 22 tot en met 26 maart 2021 is door de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers) uitgeroepen tot Nationale Opruim Week.

Enerzijds om de aandacht te vestigen op de enorme hoeveelheid spullen die we tegenwoordig in huis hebben en de massaproductie door bedrijven die ervoor willen zorgen dat we nóg meer kopen en consumeren. Anderzijds beseffen steeds meer mensen dat een grote hoeveelheid spullen om hen heen, hen niet gelukkiger maakt. We horen en lezen steeds meer over minimalisme. Gelukkig zijn met weinig.
De Nationale Opruimweek is er niet voor om iedereen om te toveren tot minimalisten. Zeker niet. Maar wel om je bewuster te maken.

Balans tussen veel of weinig spullen

Veel spullen in huis betekent naast chaos dat het moeilijker is om spullen op te bergen en het dus ook lastig wordt om spullen terug te vinden. Simpelweg omdat ze geen vaste plek hebben. Tegelijkertijd zorgen spullen voor prikkels die het je moeilijk maken om je goed te kunnen concentreren, in huis of op je werkplek.
Welke balans heb jij nodig om je thuis prettig te voelen met díe spullen om je heen waarbij jij je prettig voelt. Of dat er nu veel of weinig zijn.

Activiteiten tijdens de nationale opruimwerk

Tijdens de Nationale Opruimweek houden Professional Organizers door het hele land heen acties, workshops en lezingen over hun vak. Ook Francien van Rijt van Opgeruimd jezelf zijn uit Dalen maakt van de gelegenheid gebruik en organiseert de ‘Opgeruimde Ruilbeurs’. Het doel is dat je deze week afstand doet van spullen maar als je wilt kun je er iets voor terugkrijgen.

Hoe werkt de ‘Opgeruimde Ruilbeurs’?

Inleveren & Ophalen

Op afspraak mag je 1 artikel komen ophalen. In ruil hiervoor geef je 2 artikelen af. Looptijd: 22 tm 27 maart 2021.

Waar vind je de artikelen?

Wanneer er nieuwe artikelen gebracht zijn maakt ‘Opgeruimd Jezelf Zijn’ foto’s die op haar Facebook- en Instagrampagina geplaatst worden. Artikelen die opgehaald zijn worden z.s.m. verwijderd van deze pagina’s. Zo blijft de voorraad zoveel mogelijk up to date.

Wat doen als je een artikel wilt hebben?

Als je een artikel wilt hebben maak je dit kenbaar door z.s.m. een DM (Instagram) of pb (Facebook) te sturen (reacties onder de foto / het artikel worden niet meegenomen!) We kunnen dan overleggen wanneer je het artikel kunt komen halen en 2 andere artikelen komt brengen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Meer informatie

Meer informatie en spelregels vind je via deze link naar de opruimweek.

Gegevens

Begin:
22-03-2021, 08:00
Einde:
26-03-2021, 17:00
Agenda Categorie: