Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

De 2e gebruikersavond van het DACS-HW project

26-06-2024, 19:30-21:00

Wat was DACS-HW ook alweer?

In juli 2023 zijn we in Dalen gestart met een onderzoek naar de invloed van hybride warmtepompen op het stroomnet. Dit onderzoek heet DACS-HW. Bij ongeveer 100 woningen onderzoeken we hoe we een piek op het stroomnet kunnen voorkomen, zonder dat deelnemers dit merken in het wooncomfort. Dat doen we door het slim aansturen van de warmtepompen.

De 1e gebruikersavond

Op 8 mei was er een gebruikersavond. Samen met deelnemers bespraken we de wensen voor een app. Deze app geeft direct inzicht in hoe de warmtepomp werkt. Na een korte introductie gingen we brainstormen. Zo kwamen we tot een mooie lijst met gewenste functionaliteiten (in volgorde van belangrijkheid): Verbruik: de app moet inzicht bieden in het dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse energieverbruik (zowel gas als elektriciteit) van de wp. Status van de warmtepomp: de app moet zonder vertraging (realtime) informatie geven over de operationele status van de wp. Meldingen en storingen: het is belangrijk dat gebruikers via de app een melding krijgen van storingen en gepland onderhoud. Inzicht: gebruikers willen inzicht in hoe efficiënt de wp energie omzet in warmte. Warmteverdeling: De app moet de verdeling van het energiegebruik voor verwarming tussen gas en elektriciteit tonen in percentages. Gebruiksvriendelijkheid: De app moet gemakkelijk te gebruiken zijn.

De 2e gebruikersavond op 26 juni

De volgende gebruikersavond is op 26 juni vanaf 19.30 uur in de Spinde. Dan presenteren we het ontwerp van de app.
De gebruikersgroep bestaat uit een aantal deelnemers van DACS-HW die hiervoor zijn uitgenodigd, zij kunnen dan feedback geven op het ontwerp en de functionaliteiten. Het is dus geen openbare bijeenkomst of een inloopavond.
De laatste informatie over deze app staat op de site van het DACS-HW project. Op deze link kun je die vinden.

Gegevens

Datum:
26-06-2024
Tijd:
19:30-21:00