Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Bijbels koken

03-04-2019, 15:00-22:00

Degenen die mee willen helpen met koken zijn om 15.00 uur welkom in De Weme. Om 18.00 uur gaan we samen aan tafel. Er zal een kleine bijdrage in de kosten gevraagd worden.

Tijdens deze Bijbelse Culinaire middag/avond maken de deelnemers een reis door de tijd in de Israëlische  keuken van weleer. Op deze reis maak je kennis met eeuwenoude recepten, die de eetcultuur aangeven in een tijd dat eten meer was dan alleen maar voeding. Samen met iemand eten, had voor de Israëliet n.l. een hele diepe betekenis. Als men je uitnodigde voor een gemeenschappelijke maaltijd, dan beschouwde men je als vriend.

In de bijbel zijn hier tal van voorbeelden van; denk b.v. aan de maaltijd van de Emmaüsgangers.

Ook was de eetcultuur sterk verbonden met oude gebruiken en rituelen.

De ‘rode linzensoep’ waarmee Jacob zijn broer Ezau het eerstgeboorterecht ontfutselt is natuurlijk heel duidelijk en spreekt voor zichzelf!

Aan de hand van kookdominee Han Wilmink, schrijver van het kookboek ‘Bijbels Culinair’, wordt er iedere keer een menu samengesteld, die past in de tijd van het kerkelijk jaar. De verschillende gerechten, met uitleg, worden met z’n allen klaargemaakt en daarna gaan we met elkaar aan tafel. De diepere betekenis van de gemeenschappelijke maaltijd in het oude Israël, proberen wij dan te evenaren.

U hoeft geen keukenprins- of prinses te zijn, want iedereen is van harte welkom, ongeacht zijn of haar keukentalenten.

 

 

Foto met ingrediënten voor Bijbels Koken

Gegevens

Datum:
03-04-2019
Tijd:
15:00-22:00
Agenda Categorie: