Laden Agenda-items

« Alle Agenda-items

  • Dit agenda is voorbij.

Officiële opening wandelroute ‘Landbouw en boerderijen’

13-05-2023, 10:00-12:00

Foto borden wandelroute Wachtum

Op zaterdag 13 mei wordt de wandelroute ‘Landbouw en boerderijen’ officieel in gebruik  genomen. Om 10.00 uur verzamelen genodigden en wandelaars zich bij dorpshuis ‘De Kom’ in Wachtum. Er wordt gezorgd voor koffie/thee met iets lekkers.

Geschiedenis van Wachtum

De al eerder geplaatste praatpaal bij ‘De Kom’ wordt door Henk Wilting in gebruik genomen. Hij heeft de tekst over de geschiedenis van Wachtum ingesproken in het dialect en in het Nederlands. Voor 13 mei worden 8 informatieborden langs de route geplaatst die uitleg geven over gewassen en bedrijfsvoering in de landbouw.

Officiële opening

Bij de opening zullen enkele sprekers het woord voeren namens Dorpsbelangen Wachtum, LTO-noord en de wandelwerkgroep. Deze organisaties hebben intensief samengewerkt om de route te voorzien van informatie over het thema ‘landbouw en boerderijen’. Wethouder Steven Stegen is namens de gemeente Coevorden aanwezig.

Iedereen die in gelegenheid is om de officiële opening bij te wonen en eventueel de wandeling te maken, is hierbij van harte uitgenodigd. Ook is het mogelijk om vanuit Dalen (startpunt op het marktplein voor de kerk) de wandeling te lopen en onderweg kennis te nemen van de nieuwe borden en het geluid van de praatpaal te beluisteren.

Alle themawandelingen ingevuld

Deze wandelroute landbouw en boerderijen is de laatste van de vier wandelingen door Dalen en omgeving waarvan het thema is ingevuld. Bij de andere drie wandelingen is dat al eerder gebeurd.
De natuurroute is voorzien van bordjes met afbeeldingen van vogels. Informatie over de vogels en het vogelgeluid kunnen worden beluisterd door de QR-code te scannen met uw telefoon.
De route cultuur en historie is ook voorzien van informatieborden met een afbeelding en een QR-code. De teksten zijn in het dialect en het Nederlands ingesproken door Harm Dijkstra (RTV Drenthe).
De route gezondheid en bewegen is voorzien van beweegtoestellen op het Grootveld en bordjes met afbeeldingen van lichamelijke oefeningen op meerdere plaatsen langs de route.

Alle routes starten en eindigen op het marktplein en hebben een lengte van ongeveer 10 km.

Iedereen van harte welkom!

De wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen, Dorpsbelangen Wachtum en LTO-noord hopen op 13 mei vele belangstellenden en wandelaars te kunnen begroeten!

Gegevens

Datum:
13-05-2023
Tijd:
10:00-12:00

Locatie

Dorpshuis ‘De Kom’
Middendorp 25
Wachtum, Drenthe 7754MA Nederland
+ Google Maps